At være forælder er en af de mest krævende roller, man kan påtage sig. Mellem bleer, madlavning, legedates og henten og bringe til aktiviteter kan det føles umuligt at finde tid til at træne og passe på sig selv. Men frygt ej! Med lidt kreativitet og planlægning kan du integrere træning ind i din travle hverdag med børn. Her er nogle tips, der kan hjælpe:

Integrer træning i daglige rutiner. Løb rundt med dine børn i haven, lave sjove styrketræningsøvelser med dem eller brug legepladsudstyr til at træne. Dine børn vil elske den ekstra legtid, og du får din træning!

Frugtordning som en motivationsfaktor. Overvej at indføre en frugtordning hjemme. Hver gang du (eller endda dit barn) afslutter en træning, kan I belønne jer selv med en lækker frugt fra frugtkasser. Dette tjener ikke kun som en sund belønning, men også som en sjov måde at motivere hele familien på at bevæge sig.

Brug børns lur tid effektivt. Når dit barn tager en lur, brug den tid til at lave en hurtig, højintensiv træning derhjemme. Der er masser af online træningsvideoer, der varer 15-30 minutter, perfekt til en baby-lur.

Invester i hjemmetræningsudstyr. Hvis du har mulighed for det, kan investering i nogle få, men effektive træningsredskaber som kettlebells, træningselastikker eller en yogamåtte være en stor hjælp.

Tag børnene med på løbetur. Hvis du har en barnevogn, kan du tage dine børn med på en løbetur. Der er endda specialdesignede jogging barnevogne til netop dette formål.

Brug teknologien. Der findes mange apps, der har hurtige træningspas, som du kan lave når som helst og hvor som helst. Mange af disse apps har også børnevenlige øvelser, så hele familien kan deltage.

Lav en træningsaftale med andre forældre. Arranger playdates hvor en forælder leger med børnene, mens den anden træner, og skift derefter.

Find en lokal træningsklasse, der inkluderer børn. Flere og flere fitnesscentre tilbyder nu klasser, hvor børn kan deltage sammen med deres forældre.

Vigtigst af alt, husk at det handler om kvalitet og ikke nødvendigvis kvantitet. Selvom du måske ikke kan træne i en time ad gangen som før, kan 10-20 minutter af højintensiv træning stadig være meget effektiv. Og ikke kun det, ved at integrere motion ind i din hverdag med børn, skaber du også sunde vaner og et godt eksempel for dine børn. Så tag din frugt fra “frugtkasserne” og kom i gang!

Comments are closed.